Hamsili Pilav

4 5 3 2 1

Geçen gün uzun bir süredir yapmadığım hamsili pilav aklıma geldi ve yaptım.Güzel olursa paylaşayım demiştim fena olmadı yani…Görsel olarak çok iyi bir yemek hamsili pilav, çocukların rahat yemesi için de iyi ama hamsiyi nasıl seversin derseniz tabi ki tavası ve yağlandığı zamanda soğanlı, maydanozlu ızgarası derim…Neyse tarife başlayayım, ben klasik yuvarlak borcam kullandım (en ufaklarından değil, bildiğimiz kek falan yaptığımız, orta boyda, gerçi ondan daha büyük yuvarlak borcam yok galiba, bu durumda orta boy olmuyor tamam son kararım büyük boy borcam).1,5 kg hamsi almıştım, fazla geldi, sanırım 1 kg ideal olur. Pilavını 2 bardak pirinçten yaptım, iyi geldi, bir adet soğanı ve iki diş sarımsağı kavurdum, pirinci ilave edip kavurmaya devam ettim, karabiber, pul biber ve tuz koyup, bir bardak suyla birazcık pişirdim.Pişince içine kıyılmış maydanoz koydum, dere otu olsa o da çok yakışırdı. Hamsileri görsellerde gördüğünüz üzere göbekten başlayarak çiçek gibi(aslında güneş gibi de olabilir) diziyorsunuz, borcamın kenarlarına da gelecek şekilde devam ediyorsunuz, borcamın kenarından sarkacak şekilde dizince içine pilavını koyuyorsunuz ve borcamın etrafından sarkan hamsileri içeri kıvırıyorsunuz, kenarda bekleyen hamsileri de aynı şekil kapatarak dizip , pilavı hamsilerin arasına alıyorsunuz. Üzerine bir bardak su döküp fırına veriyorsunuz, valla kaç dakika pişirdim hatırlamıyorum, ben pirincini kontrol ettikten sonra çıkardım fırından…Bu arada pişirirken pilavın içindeki yağ haricinde yağ koymadım ve yağ oranı ideal oldu…Hamsilerin kılçıklarını çıkarırken bir hatam oldu, kuyrukların hepsini koparmamışım, kopmayan kuyruklar ağıza batıyor haberiniz olsun, yani hamsinin hem kılçıklarını hem kuyruklarını çıkarın…Bol muhabbetli sofralarınız olsun efendim, afiyetle…..


Hamsili Pilav’ için 8 yanıt

  1. Vedat Miror gibi ellerim titreyerek bakıyorum ama çatal bıçak boş ve pür mealim show tv deki aç Ezgi yada samanyolundaki kuzuya doymayan türkücü gibi;)

    Beğen

    1. Eyvah ezgi gibiysen son aşamadasın demektir:)bi şeker at agzina:) bi de maceraci var ilk üçe aday….pilav essiz bir lezzete sahip değil bu arada, ama güzel tabi

      Beğen

  2. Türkücü dedigim maceraci zaten. Ezgi zaten patlicak bu gidişle; ) baglamani bilmem ama hamaratligina laf diyen kendini seyit bilal Külliyesinde bulyr ki Külliye bu ara ne cok moda domi;)))

    Beğen

Yorum bırakın